Friday, February 10, 2012

saya nak taufeeq~!

heee nak taufiq dari Dia ;)

kalau dah usaha macam-macam, then the rest is on Him.

bila belek-belek balik notes, buku, pakcik google, recording, macam- macam perasaan ada.

banyak betul reminder Allah nak bagi.

Rasulullah dalam masa 3 tahun dakwah secara sirr (rahsia), berjaya grab kurang lebih 40 sahabat yang bukan calang-calang.

dakwah kita macam mana ye? uhuk uhuk tersedak2.

salahuddin al-ayubi. waktu nak bebaskan al-quds, dia sakit kuat yang memang susah nak bangun. Doktor pun kena duduk dengan dia untuk jaga waktu malam. tapi bila siang je, dengan cool nye Salahuddin cakap macam ni, "Penyakit akan meninggalkanku apabila aku menunggang kuda." Salahuddin hanya akan kembali ke khemah after dah berikan arahan untuk kawalan keselamatan pada waktu malam. Hebatnyeee~~~~~~

kita, sakit sikit dah taknak pegi kelas. demam sikit dah nak lari dari daurah. huahuahuahua.

Umar abdul Aziz pun best. waktu malam, Umar akan kumpulkan fuqaha', setiap malam. mereka saling memperingatkan tentang mati & kiamat, then sama2 menangis sebab takut pada azab, seolah- olah macam ada jenayah di antara mereka.

macam cool kan wat circle memalam. Tiap-tiap malam pulak tu. kita buat apa yeh? tidoq, belaja, sampai lupa pasal mati n kiamat. bahaya sungguh.huu, semoga allah menjaga hati- hati kita nih. nak terus semangat, nak terus tsabat sampai bila- bila. semoga allah beri kita taufiq utk terus dipermudahkan sesuai dengan kemampuan kita di atas jalan ni.

salam alaik ;)

antara mende yg wajib study sekarang~! ganbare~!peringatan buat yg empunya diri: moga diluruskan niat ke acheh nanti. moga dapat bawa balik benda yg berharga. moga dapat mengalirkan semangat & membasahkan jiwa2 orang lain di sana, juga di sini.
moga diberi taufeeq dari Dia ;)


0 comments:

Post a Comment